Nu måste du alltid legitimera dig vid spel hos ombud

Nu är det inte bara nödvändigt att legitimera sig för att bevisa att man har åldern inne. Idag när du ska spela på ett av Svenska Spels tjänster hos något av Sveriges alla ombud, ja då är du tvungen att visa legitimation, oavsett om du är 18 eller 99 år. Det är legitimation eller spelkort som gäller. Varför? Det ska vi förklara nu.

Svenska Spel har infört obligatorisk registrering vid spel på något av deras utbud från och med juni 2014. Alla som vill spela hos ombuden måste skapa ett konto hos Svenska Spel, och få ett spelkort. Ska man lämna in en lottorad måste körkortet eller spelkortet fram, annars blir det inget spel. Alla måste kunna bevisa sitt medlemskap hos Svenska Spel. Anledningen är att man vill skapa en säkrare kontroll och en trygghet för spelare. Det blir enklare att kontrollera spelarens ålder samt att man kan upptäcka spelmissbruk i ett tidigare skede. På Svenska Spels hemsida och på Casino Cosmopol har detta varit en verklighet i många år, men nu flyttar man ut det till ombuden också.

Många fördelar också

Vissa rynkar nog på pannan angående detta beslut. Det blir inte lika fritt som tidigare och man måste alltid ha med sig sin legitimation, oavsett hur gammal man är. Det finns dock fördelar med att registrera sig.

  • Har man ett spelkonto hos Svenska Spel blir man automatiskt påmind om vinster som inte har hämtats ut. Du missar aldrig en vinst.
  • På svenskaspel.se kan man få en tydlig översikt på sina spelvanor och hur mycket man har vunnit.